grafitgrå – For inn- og utsiden

Grafitgrå er en familiebedrift drevet av Elin og Marcus Ginal. Den ble dannet ut fra en drøm om å bruke talenter slik at de kan være til glede for andre mennesker. Med med følelse og perfeksjon ønsker vi å skape en helhetlig opplevelse av design og omsorg. Grafitgrå er et opplevelsessted i Kaxholmen, noen mil nord for Jönköping. Vi har interiørbutikk, kafé og motebutikk i samme bygg. Vi produserer betongmøbler og har derfor et eget støperi hvor produksjonen foregår. Produktene vi selger er egendesignede og produseres for det meste i Sverige og Nepal. Grafitgrå ønsker å tilby et miljø hvor du kan komme og bare være, et miljø hvor du som besøkende kan ha ro. Vi elsker det ekte personlige møtet og vår visjon er å være en opplevelse for både inne og ute. Skap den skjønnheten som fanger både øyet og hjertet. Hjertelig velkommen til å besøke oss!

Vi tror på det personlige møtet mellom mennesker og forholdet til Gud. Vi ønsker å møte alle mennesker med kjærlighet og omsorg, være følsomme for hverandres behov. Vi ønsker å være ekte og ydmykt møte hverandre med sannhet og respekt. Vi drives fremover sammen som en enhet og ønsker å utvikle oss til vårt fulle potensiale og oppmuntre andre til det. Vi ønsker å være positive og tro at alt er mulig.

Grafitgrå åpnet dørene i 2012 i den gamle smien. Våren 2019 ble det store tilbygget, med orangeri, støperi, kontor og lager. De fleste av våre produkter i innredningsbutikken er designet av vår grunnlegger Elin Ginal og hennes venn Evelina Rudenstam.

Med Grafitgrå ønsker vi å være med på å gjøre verden til et bedre sted. Derfor støtter vi ulike prosjekter som hjelper andre i ulike deler av verden. Klikk her for å se mer om vårt kvinneprosjekt i Nepal og her om vårt samarbeid med Erikshjälpen.

Vi tror også på å arbeide lokalt, derfor støper vi betongen til våre møbler selv, i vårt helt eget støperi. Understellene blir laget av en lokal smed, så vi kan stolt si at alle våre møbler er fullstendig laget i Sverige.

Historien

Vårt hjerteslag

Grafitgrå startet i det små. Alt startet med en inspirasjonsblogg i 2011. Skisseblokken hadde ligget i ro noen år, men fikk mer og mer plass og pennen begynte å gløde mer enn før. Med dette ble de første produktene født, og dermed starten til varemerket. I 2012 åpnet vi en inspirasjonsbutikk i den gamle smien. Familien har vokst, akkurat som Grafitgrå. I takt med livet vil jeg skape en følelse rundt et varemerke som skal få leve lenge, med oss, gjennom alle livets dager. Med en tanke bak hvert produkt ønsker jeg å formidle det lille ekstra, av ettertanke og oppmuntring. Med Grafitgrå vil jeg berøre dypt, så noe får begynne å gro i deg.

Naturen er rommet der jeg puster, henter meg inn igjen og ser fremover. Det blir det på et vis enklere å se fremover, å løfte blikket over viddene, hver dag. Med Grafitgrå vil jeg, med den følelsen i kroppen, skape detaljer som glimter til i hverdagen og som lar øye nytes. Takk for at du vil være omgitt av våre produkter!

– Elin Ginal, grunnlegger av Grafitgrå

Hvordan det hele startet

Drømmen har bodd i meg i mange år, å skape en plass der mennesker kan komme for å bli inspirert og bare være en stund. En plass som sprer en ro og gir en opplevelse som lever videre. En plass for møter med andre. Her ville jeg også gi plass til skapelsen, som er en del av meg. Å forme vakre ting, inspirert av den naturlige gråskalaen. Vakre ting du og jeg er omgitt av i hverdagen, som får bety noe mer. Men jeg trodde ikke da at plassen til dette hadde eksistert rett framfor meg i så lang tid. Så godt forberedt, på en måte …

Jeg husker at det var en kveld på begynnelsen av høsten. Mørket spredte seg over bygden og regnet sildret ned langs vindusrutene i huset vårt. Vinden tok tak i trærne og bølgene slo på sjøen, jeg kjente en lyst til å begi meg ut. Barna hadde sovnet og jeg sa til mannen min at jeg skulle gå en tur. Jeg tok på meg regnjakken og gikk ut. Som så mange ganger før, tok turen meg forbi den gamle, forlatte smien. Akkurat den kvelden var det som om noe tok tak i meg. Jeg stoppet opp. Regnet smatret på luen min og jeg kunne kjenne frysningen gå gjennom kroppen min. Det var som om jeg så alt med nye øyne. Den gamle smien, som knapt var synlig der blant det høye gresset og sjøen rett ved siden av. Jeg kunne se for mitt indre hvordan mennesker fikk komme hit og oppleve noe. Bære med seg noe når de gikk derfra. Det var som om noen hvisket til meg, «Det er her». Den kvelden, i det øyeblikket, innså jeg at det var her drømmen min skulle få vokse seg levende og sann.

En septemberkveld som denne, ett år senere, ble alt virkelighet. Jeg åpner for første gang døren til Grafitgrå Industri. Ja, jeg kløp meg i armen flere ganger den kvelden. Berørt av alle vennene og menneskene som hadde lett seg frem dit. I mer enn to timer stor jeg og sa, «Hei og hjertelig velkommen hit!» til alle som kom strømmende over terskelen. Uvirkelig. Herlig. Fantastisk. Alt på én gang. Midt i alt dette følte jeg stor takknemlighet, og den samme takknemligheten lever like sterkt i meg i dag, for at jeg får leve ut drømmen min. Tenk at drømmen min får inspirere andre til å følge den drømmen som knaker inni dem. Mest takknemlig er jeg for den stemmen som så mange ganger har hvisket og oppmuntret meg til å våge å satse, til å holde fast i drømmen. Stemmen inni meg, som jeg tror er Gud.

Grafitgrå, en historie som ble skrevet lenge før jeg visste noe, en historie som har skrevet sitt første kapittel. Tak for at du er en del av min drøm, og for at du er med på å gjøre den mulig!

– Elin Ginal, grunnlegger av Grafitgrå

© Copyright - Grafitgrå 2024