Møbelguide

Å finne de riktige møblene til hagen din kan føles som en jungel. På denne siden hjelper vi deg med alt fra å finne den perfekte kombinasjonen av betongmøbler som passer deg og din uteplass til vedlikeholdsråd.

Hvorfor Grafitgårs betongmøbler?

Alle våre betongmøbler er laget i Småland, noe vi er veldig stolte av. Vi støper betongen selv i vårt støperi i Kaxholmen og metallet er sveiset ikke langt derfra.

Møblene våre kan stå ute hele året, i all slags vær. For hvem har tid og plass til å flytte møblene inn og ut når snøen kommer? Eller vil du bekymre deg for at møblene blåser bort i en storm? Fordi de er laget av betong har de også lang levetid. Les mer om vår bærekraftstilnærming her. Ofte er betongbord fra andre leverandører egentlig ikke laget av ren betong, men betongen er ofte blandet med andre tilsetningsstoffer. Det gjør at de ofte ikke takler kuldegrader og snø.

Ikke vent til våren

Et tips fra oss: ikke vent til våren med møbelbestillingen din, men bestill i stedet i lavsesongen høst/vinter så har du møblene klare når den første vårsola kommer. For det blir lett lang leveringstid når alle bestiller møbler om våren.

Hvis du har spørsmål, er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss, kontaktinformasjon finner du her.

Kombinasjoner

Det kan være vanskelig å vite hvordan vi skal kombinere betongmøblene våre sammen. Hvor mange stoler får egentlig plass ved bordet og hvilke benker og sofaer passer til hvilke bord? Nedenfor finner du noen av alle kombinasjonene du kan velge mellom, men du kan selvfølgelig gjøre akkurat det du vil!

Spisebord

Betongbord 70

Betongbord 120

Betongbord 180

Betongbord 240

Loungeset

FAQ – Vanlige spørsmål og svar

Er møblene dine helt vedlikeholdsfrie?
Ja, i prinsippet! Står møblene dine ute, kan de selvfølgelig bli skitne. Så er det bare å skrubbe møblene med en svamp med såpevann og deretter skylle av med hageslangen.

Du kan også velge å impregnere betongen om du vil (de er impregnert ved kjøp). Dette er imidlertid ikke et must.

Hvor lang er leveringstiden for møblene dine?
Klikk her for å se våre leveringstider akkurat nå!
Våre betongmøbler støpes på bestilling og har under lavsesong rundt oktober-februar vanligvis en leveringstid på rundt 1-3 uker. I høysesongen rundt mars-september har vi vanligvis en leveringstid på rundt 4-8 uker, noen ganger mer. Mange bestiller møblene våre på våren/sommeren, så vi anbefaler virkelig at du legger inn bestillingen allerede på høsten/vinteren slik at de er klare for våren.

Hvordan fjerne flekker fra betong?
Betong er et levende materiale og betongplatene vil over tid få patina på grunn av vær, bruk og matsøl som gir karakter.

Våre betongmøbler er impregnert, noe som betyr at de avviser væske. I vår nettbutikk selger vi denne impregneringen som senere kan brukes ved behov. Det finnes mange andre forskjellige impregneringer for betong på markedet. Disse brukes på eget ansvar. Du merker at du må impregnere møblene på nytt når overflaten ikke lenger er hydrofob.

Du kan også velge å bløtlegge betongen ofte hvis du velger å ikke reimpregnere dem. Dette gjør at flekker ikke absorberes like lett fordi betongen allerede er mettet med vann. Men skulle det oppstå en flekk, bløtlegg du flekken grundig med resten av bordet (slik at det ikke blir en mørkere «vannflekk» akkurat der flekken var), dette fremskynder prosessen slik at flekken blekner. Ikke bruk rengjøringsblandinger med eddik og lignende, dette ødelegger betongen.

Hvorfor har betongoverflaten et rutemønster?
Betongplatene har et armeringsnett i midten av platen for å hindre at de ryker. Bordene våre er håndstøpt og noen ganger havner armeringsnettet noen millimeter nærmere overflaten, og da dannes det et svakt rutemønster på betongoverflaten. Dette er ikke en feil med møblene, men det er bare slik de ser ut. Værforhold kan avgjøre hvor mye dette mønsteret er synlig, og dette kan også falme over tid.

© Copyright - Grafitgrå 2024